Promo international

LOCURI DE MUNCA IN STATELE UNITE CU VIZA H2B

Promo International recruteaza pe toata durata anului, personal pentru companii din industria ospitalitatii din SUA.
Angajatorii sunt cluburi de golf si hoteluri din SUA.

Cine poate participa in program?

Programul se adreseaza persoanelor care doresc sa lucreze in SUA, in industria turismului, pentru o perioada cuprinsa intre 5 si 10 luni.

Conditiile principale de participare: experienta de munca relevanta si nivelul cel putin medu conversational al limbii Engleze. Angajatorii acorda prioritate candidatilor ce detin experienta de munca internationala. Statisticile curente confirma faptul ca aplicantii care au lucrat in 2-3 medii si culturi diferite (exemplu: Romania, Anglia, SUA, Austria, vase de croaziera sau altele) se adapteaza mai usor unei experienta in SUA. Candidatilor care detin experienta de munca doar in Romania, le putem oferi complet gratuit locuri de munca in Anglia si in Austria.

De ce viza H2B?

Angajatorii apeleaza la angajarea de personal cu viza H2B datorita lipsei de forta de munca pe piata locala. Procedurile sunt costisitoare si dificile pentru angajatori si pot dura 2-4 luni pana cand se obtin actele de viza (I-797, Notice of Action) necesare solicitarii vizei H2B, motiv pentru care procesul incepe foarte devreme.

Cand primesc contractul/oferta de munca din SUA?

Doar dupa aprobarea petitiei, inainte de vizita la Ambasada SUA pentru sustinerea interviului pentru viza.

Cum si cand voi afla daca am fost acceptat de catre angajator?

In urma analizei CV-ului si a video-interviului prin Skype, agentia va propune locul de munca, in functie de profilul candidatului solicitat de catre angajator. Rezervarea locului de munca va fi garantata prin contractul de mediere dintre candidat si agentie.

Se va organiza interviu cu angajatorul?

Da, doar dupa aprobarea petitiei. Va fi o discutie care va facilita un prim contact intre candidat si angajator. Angajatorul si candidatul vor avea ocazia sa se cunoasca reciproc inainte de deplasarea in SUA, acesta fiind de fapt scopul discutiei. Va fi o discutie video prin Skype.

Exista riscuri?

Da. Este posibil ca in final, autoritatile din SUA, Labor Department / Serviciu de Imigrari sa respinga cazul sau sa nu permita angajatorului sa angajeze numarul de persoane din afara SUA solicitat (De exemplu: angajatorul solicita 10 persoane si poate primi aprobarea doar pentru 7). Au fost astfel de situatii, motiv pentru care le aducem la cunostinta celor interesati.

Promo International nu a fost, nu este si nu va fi responsabila pentru posibilele situatii in care nu se vor obtine documentele necesare solicitarii vizei H2B. Acest proces se desfasoara strict intre angajator si autoritatile americane.

Cat trebuie sa platesc pentru contract?

Nimic. Programul este gratuit. Serviciile de recrutare sunt platite de catre angajatori.

Si biletul de avion va fi rambursat de catre angajator pe durata sederii in SUA. Aceasta este legislatia din SUA, care reglementeaza functionarea programului H2B.

Odata inscris, aplicantul poate renunta la participarea in program?

Sigur. Aplicantul se poate retrage in orice moment. Pozitia eliberata prin retragerea unui aplicant va fi ocupata in timp util, astfel incat angajatorii sa nu fie afectati de posibilele schimbari de planuri ale aplicantilor.

Exemple oferte de munca H2B:

Angajator Locatie Salarizare / ora Cazare * Poitii disponibile Numar pozitii

Golf & Country Club

Flagstaff,

Arizona

$10.00 – 12.00

+ tips

$80

F & B - 7

kitchen – 4, housekeeping - 3

14

Hotel

New Haven,

Connecticut

$8.50 – 10.25

+ tips

$75

F & B - 9

9

Hotel

Saint Louis,

Missouri

$9.50 – 10.50

+ tips

$70

Servers – 8

Housekeeping - 4

12

* Cost / saptamana, cu utilitati incluse. Camerele sunt mobilate cu paturi cu saltele si dulapuri, bucatariile fiind complet utilate si functionale. In cele mai mute cazuri este asigurat un rand de asternuturi. In general, masa este asigurata in timpul programului de lucru.

 

Etape program:

  1. informarea aplicantului
  2. depunerea CV-ului si interviul video prin Skype
  3. semnarea contractelor de mediere pentru viza H2B
  4. procesarea si obtinerea actelor pentru viza – Notice of Action I-797
  5. obtinerea ofertelor de munca de la angajatorii din SUA
  6. pregatirea dosarelor pentru interviul la Ambasada SUA
  7. sustinerea interviului pentru viza la Ambasada SUA
  8. organizarea deplasarii in SUA

 Durata contractelor:

Sezon 1: Aprilie/Mai 2020 – Octombrie/Noiembrie 2020

Sezon 2: Octombrie/Noiembrie 2020 – Aprilie/Mai 2021

 Viza H2B permite extinderea sederii in SUA pe durata a maxim 3 ani, fara obligativitatea intoarcerii in Romania. Oferim asistenta specializata. Singura conditie este sa fim anuntati din timp despre intentia prelungirii sederii in SUA cu statutul H2B. Preferabil cu 2-3 luni inainte de incheierea contractului in derulare.

Programul de munca: 8-10 ore/zi; 5-6 zile/saptamana. Ore suplimentare: disponibile functie de nevoile angajatorilor si sunt platite suplimentar cu 50%.